Als alles klopt, kan iedereen een ‘toptalent’ zijn. Toen niks klopte, was zelfs Steve Jobs een mislukking die met pek en veren bij Apple werd weggestuurd. We jagen kritiek- en gedachteloos ‘talent’ na, maar kunnen beter zoeken naar de ‘match’. Wie past? Want alle dieren zijn gelijk, maar als je eieren wilt heb je meer aan een kip die goed genoeg is, dan aan een varken dat een toptalent is.

10-puntenplan infographic

Sociale media

Een wereld waar de informatie op straat ligt, waar je wordt afgerekend op gedrag, waar moderne, hypertransparante media vragen om openheid en echtheid en waar doelgroepen kritisch en verspreid zijn.


In dat doolhof ben je op zoek naar nieuwe medewerkers.

Wervingsvisie.nl helpt je bij arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitment.

Magazine Campus Connect

Magazine Campus Connect Cv downloaden

klik

Een aantal producten

Content-marketing

Trainingen en lezingen

Wervings-advies

Arbeids-marktplan

Een ervaren adviseur met een pragmatische en nuchtere instelling.

Je moet je probleem goed formuleren. Weten wie je zoekt, waar en hoe. Het hoofd bieden aan de ontwikkelingen die op je af komen. Onderscheid maken tussen ‘best practices’, ‘hypes’ en ‘trends’. Je verdiepen in nieuwe media en de weg zoeken in het woud van data. Je managers en collega’s meekrijgen. De juiste partners kiezen en de goede samenwerkingsvorm. Nadenken over systemen. Zorgen dat je budgettair niet uit de bocht vliegt.

Dat is geen peulenschil.

Trots lid van het Employer Brand Netwerk Lees mijn weblog wervingsvisies

Liever per telefoon? Bel dan met:

+31628814373

Of via email:

annemarie (at) wervingsvisie (punt) nl

Enter CAPTCHA solution
Listen to audio CAPTCHA

Een vraag? Verder praten?

Zodat ik zeker weet dat je geen computer bent

Hoe kan ik je helpen?

Bij het managen van (de opzet van) een arbeidsmarktcampagne. Een employer branding strategie of een recruitmentbenadering ontwikkelen. Je positionering, proposities en EVP’s formuleren. Een doelgroepgerichte actie voor je ontwerpen. Een campagne voor je maken of de productie ervan begeleiden. Een (nieuwe) recruitmentsite of een sociale-mediaplan. Meedenken over de manier waarop je arbeidsmarktcommunicatie en/of recruitment kunt organiseren. Implementeren van een ATS. Realistisch en met een frisse en kritische blik.

Sinds 1992 houd ik me bezig met arbeidsmarktcommunicatie; als beleidsmedewerker, beleidsadviseur, coördinator, campagnemanager, trainer en adviseur. In 2007 besloot ik na 22 jaar mijn ambtenaarschap op te geven en de stap te zetten naar het bestaan als zzp’er. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. Wat een afwisseling en wat heb ik veel geleerd de afgelopen jaren. Maar ik ben vooral mateloos trots op mijn klanten, die de moed hadden om mijn hulp te vragen bij hun arbeidsmarktcommunicatie. En mij de kans geven om keer op keer nieuwe ervaringen op te doen.

Kamer van Koophandel: 28117099

BTW-nummer: NL1110.78.015.B01

IBAN NL55INGB0001767922

Wie en waarom?

Deze site verzamelt anoniem gebruiksgegevens.


© 2017 Wervingsvisie.nl

Wervingsvisie.nl

Lusthoflaan 31

2316 HX Leiden

Werken bij de NZa

Arbeidsmarktcampagne rechters

‘Een rechter ziet iedereen’